Bútor összeszerelés: megúszható nyűg? 

bútor összeszerelés - kiemelt

Sokszor megnyugszunk akkor, amikor sikerült kiválasztani a megfelelő bútort, sikerült leadni a rendelést, a visszaigazolással is rendben van minden, és az a megélésünk, hogy nemsokára egy nagyszerű bútor boldog tulajdonosai leszünk. 

Aztán amikor megérkezik a csomag kiderül, hogy óriási szakadék tátong még a vágyott bútor, és aközött a tárgy- és eszközgyhalom között, ami a csomagban van. Ekkor szembesülünk bútor összeszerelés kihívásaival. 

A bútor összeszerelés nem mindenkinek való

bútor összeszerelés

Mi a Mediterrán Bútornál igyekszünk úgy dolgozni, hogy a bútor összeszerelés ne legyen olyan rémisztő, mint amilyen általában lenni szokott.

A bútor összeszereléssel kapcsolatban két elterjedt sztereotípia biztosan létezik:

  1. nagyszerű közös időtöltés a párunkkal, a családdal vagy a barátainkkal;
  2. férfias dolog.

Az első sztereotípiát nyilván a reklámokból ültették el az agyunkban, azt feltételezve, hogy még soha az életben nem görnyedtünk a nappaliban ízesen káromkodva vagy a hajtűinket dobálva összeszerlési rajzokat böngészve, miközben kétségbesetten kutattuk a nyolcas számú csavart, amit nyilvánvalóan nem is csomagolhattak be a bútorhoz, hiszen pont úgy néz ki, mint a hatos számú, amiből meg kettővel több van, lehet azért, hogy ha a nyolcasból nem lenne…ésígytovább, ésígytovább, ésígytovább.

Mi még nem láttunk olyan egyedülálló, vagy családos embert, akinek minőségi időtöltést jelenetett volna a bútor összeszerelése. 

A nagy bútorgyártók meg a helyett, hogy olyan reklámokat mutatnának, amik csak azzal nyomasztanak, hogy még azért is rosszul érezzük magunkat, ha nem érezzük jól magunkat a bútor összeszerelés közben, azon is iparkodhatnának, hogy egyszerűbb konstrukciókkal és érthetőbb manuálokkal segítsenek minket abban, hogy minél hamarabb túl legyünk az egészen. 

Szóval nemcsak, hogy nem nagyszerű időtöltés az otthoni bútorlegózás, hanem az egyik legrosszabb, amit szabadőeltöltésként válaszatni lehet.

Bútor összeszerelés és a gender kérdés szoros kapcsolata

A másik társadalmi elvárás, ami az egyént nyomasztja e kérdéskörrel kapcsolatban, hogy végtelenül szexista és a gendersemlegességre fittyet hányó módon az otthoni kétkezi munka valami oknál fogva erős korrelációt mutat a társadalmilag elismert férfiképpel. Mi azt gondoljuk, hogy a férfiasság kifejeződésének ennél sokkal kellemesebb és élvezetesebb fokmérője is van, úgyhogy ennek megfelelően igyekszünk olyan módon kitalálni a bútoraink összeszerelhetőségét, hogy az a kellőnél jobban ne vegye el más, feltételezhetően sokkal jobban vágyott időtöltések elől a teret.

Alternatíva: bútor összeszerelőt hívunk

Sokan éppen azért, mert már tudják, hogy ez az összeszerelés nem olyan jó móka, súlyos plusz pénzeket fizetnek arra, hogy az alkatrészhalomból bútor legyen, vagy szívességet kérnek barátoktól, ismerősöktől, családtagjaiktól, hogy segítsetek megugrani ezt a feladatot. Tehát vagy a pénztárcánk, vagy a felhasználható szívesség-kreditjeink látja kárát egy bonyolult és számunkra átláthatatlan összeszerelési metódusnak. Mi nem szeretnénk a vevőinket ilyen helyzetbe hozni.

bútor összeszerelés

Valódi alternatíva

A Mediterrán Bútornál igyekszünk gondoskodni arról, hogy gyorsan és minimális szerelékekkel összeszerelhető bútorokat küldjünk, amihez nem kell igénybe venni szakember segítségét, és pénzt, valamint időt lehet spórolni. Ha pedig minden jól megy, akkor még a reklámoknak is igaza lehet, és könnyen, gyorsan, idegeskedés nélkül kész bútor lesz az alkatrészekből.

A bútoraink egyedisége nem abban rejlik, hogy cirádás formákat, bonyolult funkciókat vagy meghökkentő dizájnt használunk, hanem abban, hogy az otthon melegét, a természetet és a harmóniát hordozzák magukban. Azt szeretnénk visszaadni a bútorainkkal, amit a mindennapi rohanás és időhiány oly gyakran elvesz tőlünk: nyugalmat és melegséget.

Ha tetszett a cikk, vagy tetszenek a búútorok és kiegészítők, amiket gyártunk, iratkozz fel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük